waarom duroc
varkensvlees

Duroc varkensvlees onderscheidt zich vooral qua smaak sterk van andere soorten varkensvlees. Het vlees kent bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies (gewoon varkensvlees verliest al snel een kwart aan gewicht, Duroc varkensvlees nog geen 10 procent), waardoor het vlees zeer mals en sappig blijft.

Duroc is van oudsher gekend voor zijn gemarmerde vleesstructuur met intramusculair vet. Deze fijne vetadertjes zijn bepalend voor de smaak van Duroc varkensvlees. Niet alleen de genetica, maar ook de voeding is bepalend voor een lekker, sappig, duurzaam en gezond stukje Duroc varkensvlees. Zo werken we samen met enkele kleinere voederleveranciers, waarbij we nog volop inspraak hebben.

We kunnen zelf bepalen welke grondstoffen gebruikt worden in de varkensvoeders. Ook trachten we omega 3 vetzuren toe te voegen in onze varkensvoeders (vb. lijnzaad). Hiermee proberen we ook op gebied van gezondheid aan de top te staan. Aan omega 3-vetzuren worden positieve eigenschappen toegeschreven in het voorkomen van hart- en vaatziekten, artritis en depressies.

Omega 3-vetzuren verlagen het cholesterolgehalte in het bloed en zijn onder meer van belang voor de oogfunctie en de hersenstofwisseling.

Het unieke samenspel van een mix van 1ste keus granen, eiwitproducten, omega 3-vetzuren,… topgenetica en ruim voldoende vrijheid maakt van Duroc varkensvlees een topproduct dat zelfs de kwaliteit van scharrelvarkens uit het zuiden overtreft!

duurzaam
VARKENSVLEES

Duurzaam betekent dat we ons richten op dierenwelzijn én milieu. Met onze innovatieve aanpak zorgen wij er voor dat onze varkens gezonder zijn en een goed leven hebben. Bovendien gaan we goed om met energie. Meer nog, er wordt zelf energie opgewekt. Inmiddels besparen we al meer dan 50% op energie tov een 5-tal jaren geleden.

lees meer